De magie van mantra zingen

Mantra zingen of het chanten van mantra’s, wij zijn fan! Heerlijk om je gedachte even weg te laten voeren naar een andere wereld alsof je op vakantie bent. We zingen mantra’s in de auto, bij de yoga, tijdens een ceremonie of tijdens ons ochtend ritueel en ga zo maar door. Het is belangrijk dat je uit je denken stapt en gewoon zingt. Het mooie is dan ook dat je niet hoeft te kunnen zingen en in groepsverband versmelten de stemmen vanzelf met elkaar. Alleen al de tekst fluisteren of lezen zou al een helende werking hebben. Mantra betekent dan ook ‘het bevrijden van het denken’.

Wat zijn mantra’s?

Een mantra is een heilige klank, een reeks klanken of een enkel woord dat herhaaldelijk wordt gezongen. Deze klanken hebben vaak diepgaande spirituele en energetische betekenissen die verder gaan dan hun letterlijke interpretatie. Mantra’s zijn niet alleen geluiden, maar ze worden beschouwd als vibraties die resoneren met bepaalde energieën in het universum. Mantra’s zijn als sleutels die de deur naar innerlijke vrede, bewustzijn en verbondenheid kunnen openen. Het beoefenen van mantra zingen wordt al eeuwen gedaan door verschillende culturen en religies over de hele wereld.

Het zit hem in de kracht van herhaling

Het herhalen van mantra’s is een belangrijk aspect. Door mantra’s herhaaldelijk uit te spreken of te zingen, wordt onze geest gekalmeerd en gefocust. Dit leidt tot een staat van meditatieve concentratie waarin externe ruis vervaagt en innerlijke vrede naar voren komt. Het herhaaldelijk zingen van mantra’s helpt om negatieve gedachten en afleidingen te verminderen, waardoor ruimte wordt gecreëerd voor positieve en hogere gedachten.

De trillingen van mantra zingen

Het zingen van mantra’s brengt niet alleen mentale rust, maar het heeft ook fysieke en energetische voordelen. Wanneer we mantra’s zingen, produceren we resonanties en trillingen in ons lichaam. Deze trillingen kunnen een kalmerend effect hebben op het zenuwstelsel, stress verminderen en een gevoel van welzijn bevorderen. Op een dieper niveau wordt gezegd dat de trillingen van mantra’s kunnen resoneren met de verschillende chakra’s in het lichaam, wat kan helpen bij het in balans brengen van onze innerlijke energieën.

Mantra zingen is een mooi iets wat zowel individueel als gezamenlijk gedaan kan worden en zorgt voor de volgende voordelen:

  1. Stressvermindering: Het zingen van mantra’s kan helpen stress te verminderen en een gevoel van kalmte en ontspanning te bevorderen.
  2. Verhoogd bewustzijn: Mantra zingen kan bijdragen aan een groter bewustzijn van het huidige moment en een versterkte focus.
  3. Spirituele verbinding: Het herhalen van mantra’s kan een gevoel van verbondenheid met het goddelijke, het universum of het innerlijke zelf vergroten.
  4. Positieve mindset: Door negatieve gedachten te verminderen, kan mantra zingen een positievere mindset bevorderen.
  5. Energiebalans: De trillingen van mantra’s kunnen helpen bij het balanceren van de energiestromen in het lichaam.

You might also like