De kracht van een Visionboard

Laten we beginnen met wat een visionboard is en waarom mensen deze graag maken. Simpel gezegd is een visionboard een inspirerende collage van jouw toekomstvisie, doelen en het leven dat je zou willen leiden. Vaak wordt deze voor een tijdsbestek van een jaar gemaakt oftewel aan het begin van een nieuw jaar. Dit doen mensen omdat ze op deze manier hun dromen en doelen visueel kunnen maken, hierdoor is het een krachtig middel om deze doelen en dromen te verhelderen en te manifesteren.

Wat maakt zo’n visueel droombord sterk?
Dat is een interessante vraag. Jouw brein verwerkt beeld veel sneller dan woorden. Hierdoor kan je iets wat je gezien hebt dan ook sneller omzetten naar een handeling. Dat is bijvoorbeeld de reden dat je een Youtube video kijkt als je wilt weten hoe je iets kan doen. Daarom helpt jouw visionboard met het visualiseren van jouw dromen en doelen. Nu je op het bord je dromen en doelen echt voor je ziet kan je ze gaan voelen. Veel mensen plaatsen hun visionboard op een plek waar ze hem dagelijks kunnen zien. Hierdoor zullen de dingen die zij erop hebben gezet eerder op hun pad verschijnen, bewust of onbewust. Daarnaast motiveert een visionboard je om er voor te gaan en het herinnert je aan jouw dromen. Ook op de mindere dagen en dat is natuurlijk altijd fijn.

Hoe maak ik een visionboard?
Je kan op verschillende manieren een visionboard maken zowel digitaal als tastbaar. Maak bijvoorbeeld een Pinterest board aan met de naam Visionboard 2023 en verzamel daar de mooiste afbeeldingen in die bij jouw dromen passen. Of neem een groot vel papier of canvas en een stapel tijdschriften en ga lekker ouderwets knippen en plakken. Alles kan en niks is fout want het is jouw visionboard met jouw dromen en doelen. Ook kan je het intuïtief op gevoel doen of schrijf je liever eerst op wat je dromen en doelen zijn, doe wat goed voelt.

You might also like