De kunst van Manifesteren

Wist je dat jij dagelijks al onbewust manifesteert? Het woord manifesteren zal je dan ook zeker kennen en misschien ook wel de betekenis ervan: openbaren, zichtbaar worden, opborrelen. Maar wat betekent het nou precies en wat kan je ermee? Zoals we begonnen, je doet het al dagelijks of je het nou wilt of niet. Het is dan ook iets wat je niet hoeft te leren, wel kan je er voor zorgen dat je op een bewuste manier gaat manifesteren. Simpel gezegd is manifesteren wat je uitzendt, trek je aan oftewel de wet van aantrekkingskracht.

Manifesteren gaat om overtuigingen en gevoel, hoe uit jij deze en met welke emotie? De kracht van onze gedachten is enorm sterk. Alle gebeurtenissen en ervaringen die zich in jouw hoofd hebben geplant als patronen en overtuigingen beïnvloeden die gedachten. Onbewust doe je dit snel vanuit schaarste, negativiteit en angst, vanuit hier ga je dan ook handelen en keuzes maken. Hierdoor ben je jezelf niet bewust van wat je manifesteert omdat je dit al sinds de gebeurtenis(sen) zo doet en bij je draagt. Het gaat op de automatische piloot. Gelukkig is onbewust manifesteren niet altijd nadelig, het kan een blokkade veroorzaken maar met de juiste positieve gedachte kan je het verschil maken.

Bewust manifesteren

Zoals hier boven uitgelegd is datgene met wat jij je gedachten vult, de fundatie voor hoe jij je leven leidt en manifesteer je een leven dat hieraan spiegelt. Dus ben jij van je zelf al flink positief dan zal je ook onbewust al snel vanuit oplossingen manifesteren maar is het glas altijd half leeg bij jou en houd je liever een masker op dan manifesteer je vanuit problemen. Daarom is het goed om bewust te gaan manifesteren zodat jij echt voor jouw droomleven kan gaan.

Om bewust te manifesteren zijn er een aantal elementen onmisbaar. Wij helpen je graag de goede kant op en hebben 5 simpele tips voor je:

 1. Maak er een beeld bij
  In ons artikel over visionboards hebben we het gehad over de kracht van beeld. Visualiseren is dan ook een essentieel onderdeel van manifesteren. Hoe meer jij het voor je ziet, jouw ideale plaatje schetst, hoe beter. Rust en ontspanning helpen hier enorm bij. Deze twee creëren onbewust een gevoel van vrijheid en geluk. Kortom de perfecte basis om te gaan visualiseren wat je werkelijk wilt in het leven.
 2. Gebruik je gevoel
  Zoals eerder genoemd gaat manifesteren onder andere over gevoel. Bedenk maar eens hoe jij je voelt als je terug denkt aan die geweldige vakantie. Je gaat helemaal stralen door de fijne en ontspannen gedachte. Door zo’n gevoel bij het manifesteren te gebruiken maak je het nog realistischer en de manifestatie dus krachtiger. Voel het alsof het al zo is dat wat je wilt manifesteren, dan komt het vanzelf op jouw pad. Durf dit te vertrouwen, laat los en vertrouw je gevoel.
 3. Herhaal en herinner
  Hoe vaker jij je dromen herhaalt en herinnert hoe meer je ze gaat voelen en erin gaat geloven. Een visionboar is hier een perfect voorbeeld van, je maakt je dromen visueel (helpt ook weer bij het visualiseren) en ziet deze toekomst collage dagelijks. Zo word je er iedere keer weer aan je dromen herinnert. Ook opschrijven is een mooie tool, dit kan je bijvoorbeeld dagelijks in je journal doen.
 4. Let op je woordkeuzes
  Het is belangrijk dat je alles positief en in het nu formuleert. Bijvoorbeeld niet “ik zou graag willen..” maar juist “ik ben..”. Kortom lekker actief taalgebruik zonder voorwaarden erin en alsof het al zo is. Ons brein kent niet de woorden Niet en Geen dus vermijd zulke woorden.
 5. Wees dankbaar
  Wat je ook wilt manifesteren wees dank baar voor het leven dat je nu hebt en hoe het nu is, de lessen die je hebt geleerd, het pad dat je hebt afgelegd en voor al het moois dat er komen gaat. Dankbaarheid is één van de krachtigste emoties en jouw emotie is essentieel bij manifesteren. Vertrouw erop dat wat jij wilt er uiteindelijk zal komen in welke vorm dan ook. Ga dit niet als een einddoel zien of verwachtingen omheen creëren. Dit zal enkel druk en frustratie veroorzaken, waardoor de positieve manifestatie kracht verdwijnt.

Leestip
Het boek Manifesteren van Roxie Nafousi is een fijn boek om te lezen en leren over manifesteren. De sub-titel is niet voor niks 7 stappen om je mooiste leven te leven. Klik hier voor meer informatie of om het boek te bestellen.

You might also like