Cacao Ceremonie

Wanneer je bij een cacao ceremonie denkt aan chocolade of een lekkere warme kop chocolademelk dan heb je het mis. Tijdens een cacao ceremonie drink je pure rauwe cacao. Zo’n kopje traditionele rauwe cacao wordt wel op smaak gebracht met kruiden zoals bijvoorbeeld kaneel, peper en vanille. Ook wordt het gemengd met water zodat je het kan drinken. De ceremoniële cacao is van oorsprong een plantmedicijn uit Midden en Zuid Amerika. Het is een echte hart opener.

Natuurlijk geneesmiddel

De cacao die gebruikt wordt tijdens een ceremonie is niets meer dan gemalen rauwe cacaobonen van de cacaoplant. Oorspronkelijk gezien als een natuurlijk medicijn door onder andere de Maya’s. De cacao is rijk aan ijzer, magnesium en allerlei vitamines, daarnaast is het ook ontzettend bitter. Daarom gebruiken sommige agave siroop of honing bij het drinken. Verder verhoogt de cacao de doorbloeding naar de hersenen en wordt er geloofd dat het een helende werking heeft op jouw verschillende holistische niveaus.

De cacao ceremonie

Tijdens een cacao ceremonie wordt er rauwe cacao gedronken om je zo in verbinding te brengen met je hart. Afhankelijk van de organisator kan de inhoud van de ceremonie verschillen. In een cirkel, staand, liggend of zittend. Met een meditatie, het zetten van intenties, samen zingen of dansen. Sowieso zit er zo goed als altijd iets van muziek bij en wordt er gebruik gemaakt van instrumenten zoals gongs, klankschalen of drums. De voordelen van een cacao ceremonie zijn onder andere:

  • In contact komen met je onderbewustzijn en innerlijke kracht.
  • Ontspannen, kalmeren en in een meditatieve staat komen.
  • In verbinding komen met je hart en intuïtie.
  • Gevoelens als liefde, dankbaarheid en compassie ervaren.
  • Een boost van je creativiteit en een gevoel van vrijheid.

De ceremonies gebeuren vaak in groepsverband maar kunnen ook individueel. Kortom een mooie manier om waar te nemen wat er zich in je hart afspeelt.

You might also like