De magie van de Lente
De magie van de Lente

Afgelopen maandag was het begin van de lente! Deze lente-equinox viel op 20-03-2023 en kan een waar keerpunt in je leven zijn. Het brengt nieuwe, positieve energie met zich mee en vraagt je om dingen los of achter je te laten. De nieuwe maan valt op de dag erna wat ons beïnvloed met extra energie. Deze periode is de perfecte tijd dus om uit je schulp te kruipen, een nieuw project te starten of aan de slag te gaan met nieuwe plannen. Het is ook een mooi moment om jezelf te herinneren hoe fijn verandering is en te genieten van een frisse start.

Lang leve de lente

Het begin van de lente is echt iets magisch. Het is het eerste seizoen en het begin van een nieuw energetisch jaar. Deze dag noemen we de equinox, de zon staat dan loodrecht boven de evenaar waardoor beide kanten van de aarde even veel zonlicht vangen. Tijdens de equinox zijn de dag en de nacht even lang over de gehele wereld. Het is in balans net als yin en yang en licht en donker. Vanaf dit moment wordt het geleidelijk aan lichter elke dag en komt de natuur weer tot leven. De equinox is een astronomisch verschijnsel dat twee keer per jaar voorkomt. Zowel bij de aanvang van de lente als de herfst. ‘Equi‘ komt van het Griekse woord gelijk en ‘Nox‘ betekent nacht.

Het lentefeest

Er zijn verschillende culturen die het begin van de lente vieren. Het lentefeest Ostara is hiervan één van de bekendste. Hier vieren ze onder andere het begin van ontkiemen wat weer die mooie balans is, omdat het in het midden van zaaien en oogsten valt. Ostara is vernoemd naar de Germaanse godin van de dageraad en vruchtbare aarde.

Vernieuwing

De nieuwe maan in ram valt op de dag erna. Ram is het eerste teken van de dierenriem. De ram-energie kan ons beïnvloeden met daadkracht, onafhankelijkheid en zelfvertrouwen. Je verlangt naar meer avontuur en wilt je horizon verbreden. Samen met de lente-equinox is het de aankondiging van een nieuwe periode waar ruimte is voor nieuwe ideeën en plannen. Soms wil je eerst dingen achter je laten of loslaten, neem hier de ruimte voor om dit te doen zodat er plek is voor het nieuwe in jouw leven. Een voorbeeld dat iedereen wel kent is de grote voorjaarsschoonmaak die veel mensen doen, bijna letterlijk die frisse start waar we het eerder over hadden. Ook merk je dat je behoefte hebt om meer naar buiten te gaan en sociale activiteiten te ondernemen.

Wij hopen dat je wat moois kan doen met deze heerlijke lente energie dat in het teken van groeikracht, balans en vernieuwing staat.

You might also like