Wat is Reiki?

In de basis is alles energie. Tegenwoordig is dit wetenschappelijk aangetoond en alles in het universum bestaat uit energie. Dat betekend dat er meer is dan wat je waarneemt en energie ook komt kijken bij wie zich wilt ontwikkelen. Of dat nou op lichamelijk of spiritueel vlak is. Bij Reiki wordt er met universele energie gewerkt. Benieuwd hoe dat precies in elkaar zit? Lees dan snel verder.

Wat is Reiki?

Reiki is een energievorm en is afkomstig vanuit Japan. Het is tijdens een meditatie van Mikao Usui, hij was een Japanse Zen Boeddhist, tot hem gekomen. Hij wordt dan ook gezien als de grondlegger van Reiki. Vanuit zijn leer is deze eeuwenoude alternatieve geneeswijze ontstaan. Inmiddels heeft Reiki zich ook hier in het westen gevestigd.
Wanneer je Reiki vrij vertaald staat het voor Universele (Rei) Liefdesenergie (Ki), vandaar ook de naam. Het wordt ook wel Universele Levensenergie genoemd. Wij zijn allemaal verbonden met de energie van het universum en door middel van handopleggingen kan deze energie worden doorgegeven. De energie is krachtig, liefdevol en helend en zoekt zijn weg waar nodig. Wij beschikken allemaal over een zelf genezend vermogen en Reiki versterkt dat.

Reiki als behandelswijze

Een Reiki behandeling ondersteund genezing op een holistische manier oftewel op zowel mentaal, emotioneel, fysiek als spiritueel niveau. Dus als je vraagt wat is Reiki dan is het een holistische genezingsmethode. Het kan je weer in balans brengen. Een Reiki behandeling is voor iedereen want het helpt ook bij mentale en emotionele problemen naast fysieke gezondheidsklachten. Denk aan stress, een burn-out, slapeloosheid, concentratie problemen of verdriet. Naast heling kan het je ook ontspanning en gronding brengen. Onbewuste blokkades kunnen opgeheven worden. Reiki stimuleert namelijk je zelf helend vermogen waardoor deze aan het werk gaat in je lichaam. Verder versterkt het je intuïtie en maakt het je zelfverzekerder, dat is altijd fijn toch?
Iemand die Reiki geeft is een practitioner en kan zowel zichzelf als een ander behandelen. Reiki is vaak echt een onderdeel van zijn of haar leven. Je kan de practitioner zien als een zuiver doorgeefluik want de energie komt van het universum en de practitioner geeft het door. Zij worden er dan ook niet moe van of nemen eventuele klachten niet van je over. Wist je dat je ook op afstand behandelt kan worden met Reiki? Dat is het mooie aan universele energie, deze kan je door je op de juiste manier af te stemmen overal heen sturen.

Werkt Reiki ook echt?

Door verschillende studies is aangetoond dat Reiki effectief is en werkt. Echter is er nog geen wetenschappelijk bewijs. Hoe nuchter je ook bent, er is wel degelijk bewezen dat Reiki bij verschillende psychische, mentale en fysieke klachten ondersteuning biedt. Dat het daarbij ook ontspant en verlicht. Goed om te weten is dat Reiki ongevaarlijk en niet schadelijk is. Veel mensen beschrijven het als een waar cadeau aan hun zelf. Ieder mens is uniek en de uitwerking verschilt dan ook per persoon. Reiki is geen wondermiddel. Het is een mooie ondersteuning of aanvulling op de Westerse geneeskunde. Blijf daarom ook altijd een arts raadplegen voor je klachten.

Ervaar Reiki zelf

Ben jij nieuwsgierig geworden of heb je al eens een Reiki behandeling willen ervaren? Wij bieden fijne Reiki sessie’s aan in onze holistische studio. Klik hier voor meer informatie of om een behandeling in te plannen.

Reiki is niet te omschrijven, het is iets wat je wilt ervaren.

You might also like