Tijd en aandacht voor jezelf

In de huidige maatschappij is het soms lastig om tijd en aandacht voor jezelf te hebben. Je hebt volgens jezelf een druk leven en het ontbreekt je aan tijd. Anderen vragen van alles aan je, je hebt dagelijkse verplichtingen en hebt het gevoel dat bepaalde zaken moeten gebeuren. Langzaam zuigt dit je leeg en voor je het weet is de dag voorbij. De conclusie is dat je jezelf bent vergeten en hopelijk realiseer je jezelf dat. Dat is namelijk de eerste goede stap, dat je bewust bent.

Luister eens goed naar dat stukje bewustzijn, deze probeert je namelijk te vertellen om tijd en aandacht voor jezelf te nemen en te geven. Dus luister er naar en doe dat ook gewoon! Jij als mens hebt er recht op en bent niemand een verklaring of excuus schuldig. Zonder die tijd en aandacht voor jezelf zul je jezelf namelijk kwijtraken met de daarbij behorende gevolgen.

Omarm de tijd en aandacht voor jezelf. Ga lekker naar buiten, wandelen door het bos of uitwaaien aan zee. Sluit je af voor prikkels en geniet van de warme zonnestralen, de stilte, fluitende vogels en alles wat jij mooi en fijn vindt en goed voelt. Haal diep en rustig adem in de buitenlucht, strek je eens uit of ga even lekker zitten/liggen en sluit je ogen. Doe wat jij wilt. Je zult merken dat je rustig wordt, er weer bij bent en in verbinding staat met de aarde en het universum. Misschien voel je zelfs de energie stromen in je lichaam of voel je warmte van binnen. Super, dat is een teken dat je batterij wordt gevuld!

Gewoon even zijn, het klinkt zo simpel. Die tijd en aandacht voor jezelf is wel echt belangrijk. Dus gewoon lekker een keer doen want als jij je goed voelt dan zul je dat ook uitstralen naar de buitenwereld.

Booking.com

You might also like