Hoe bereid ik mijn kopje ceremoniële cacao?

Ga jij net als steeds meer mensen ook thuis aan de slag met ceremoniële cacao? Dan is dit artikel het lezen waard. Hier vind je alle stappen om thuis jouw ultieme kopje cacao op een mooie en respectvolle manier te bereidten. Onthoud dat de cacao een plantmedicijn is en een spirit heeft. De cacao draagt energie in haar en wil je dat zij er optimaal voor jou kan zijn? Dan is het belangrijk dat je met liefde en respect omgaat met de ceremoniële cacao. Vervang het niet voor je dagelijkse kopje koffie, hier zijn andere fijne opties voor. Zelf gaan wij alleen in ceremonie met haar als zij het vraagt, wij het echt voelen of werken met de cacao in ceremoniële setting om andere te helpen met bijvoorbeeld heling, zelfliefde of intenties.

Hoe bereid je jouw kopje cacao?

  1. Neem de cacao waarmee jij de meeste connectie voelt en bepaal of je een lichte (15 tot 25 gram), meditatieve (25 tot 35 gram) of ceremoniële (35 tot 45 gram) dosis wilt bereiden. Weeg je gewenste hoeveelheid af.
  2. Snijd de cacao met liefde wat fijner, dit helpt dadelijk bij het bereiden van de drank. Fijnere stukjes smelten makkelijker. Tijdens het snijden kan je al met intenties werken en zingen voor de cacao.
  3. Neem een pannetje met water en verwarm deze. Je hebt ongeveer zo’n 100 ml water nodig voor een kopje. Met deze hoeveelheid is je cacao straks niet te dik en niet te dun. Liever plantaardige melk dat kan natuurlijk ook of een tisane (kruidenthee). Geen dierlijke melk, dit gaat ten koste van de kwaliteit en spirit.
  4. Zorg dat je water tot maximaal zo’n 70 graden verwarmt en zeker niet laten koken. Mocht je dit wel doen en de cacao erin bereiden dan gaan er waardevolle stoffen verloren.
  5. Voeg de cacao aan het verwarmde water en mix het geheel tot het een romige drank is. Dit kan met een garde, lepel of traditionele molinillo. Vergeet ook hierbij niet jouw intenties en liefde erin te stoppen. Dit is ook nog steeds een mooi moment om te zingen voor de cacao.
  6. Tijdens de vorige stap kan je ook naar smaak kruiden toevoegen. Denk aan kaneel, kardemom, cayennepeper of kurkuma.
  7. Schenk de cacao in je favoriete mokje, deze kan je eventueel nog smudgen.

Nu je kopje ceremoniële cacao klaar is kan je met haar in ceremonie gaan en genieten. Door op jouw fijne plekje het mokje tegen je hart te houden kan je verbinden met mama Cacao. Liever behoefte aan een 1-op-1 ceremonie? Kijk dan eens hier.

Bekijk onze how to video hieronder voor de visuele stappen.

You might also like